2019 Balkon Dekorasyonu Trendleri

Balkon evin en çok kullanılan bölümleri arasında bulunuyor. Yaz ve kış aylarının vazgeçilmez noktalarından biri olan balkonun dekorasyonuna bu nedenle dikkat etmek önemlidir. 2019 yılında balkonlar için birbirinden trend dekorasyon fikri ön plana çıkarken, bu şekilde balkonu çok daha keyifli ve etkileyici bir hale getirebilirsiniz.

birevim kredisiz ev

Doğal Detaylara Önem Verin

2019 yılında daha çok doğal ve sade ürünlerin ön plana çıktığını belirtmek gerekiyor. Eşya türünden bağımsız olarak her türlü detayda bu konuya önem vermeniz trendlere uygun bir çalışma yapmanıza neden olabilir. Vazo çeşitleri, fenerler, cam eşyalar, biblo çeşitleri vs. gibi konularda daha çok sadelikten yana seçimlerde bulunmayı düşünebilirsiniz. Göz yormayacak bu modeller aynı zamanda daha samimi ve sıcak ortamlar oluşturmanıza da kısa yoldan yardımcı olacaktır.

Dekoratif Raf Seçenekleri

Dekoratif raflar balkonlara daha hareketli bir görüntü kazandırmanın iyi yollarından biridir. Özellikle günümüzün çarpıcı seçeneklerinden biri olan halatlı dekoratif raf seçeneklerinden kullanmayı tercih edebilirsiniz. Öte yandan bitkilerinizi konumlandırmak açısından da basit bir yol olarak karşınıza çıkmış olacaktır.

Fonksiyonel Mobilyalar Tercih Edin

Eğer mutfağınız küçükse ve yerden kazanmak istiyorsanız, balkon için daha uygun olacak fonksiyonel mobilya çeşitlerinde karar kılabilirsiniz. Katlanabilir özellikleri sayesinde bu masalar küçük balkonları daha kolay bir şekilde değerlendirmeye neden olacaktır. Sandalye, masa gibi çeşitli fonksiyonel mobilya tiplerinde karar kılmayı düşünebilirsiniz.

Duvar Panelleri

Bitkilerin balkonda var olan alanı daraltmasını istemiyorsanız, bir hayli trend olan duvar panellerinden yararlanabilirsiniz. Çeşitli çiçekler üzerinden tam bir bahçe hissinin görülmesine neden olacaktır. Ayrıca sarmaşıklardan yararlanarak daha hoş bir bölüm oluşturabilirsiniz. Son derece bütçe dostu bir yapıya sahip olan bu duvar panelleri 2019 balkon trendleri arasında en bilinenlerden biridir.

Renk seçimi

2019 yılında daha çok canlı renkler revaçtadır. Balkonun daha enerjik bir hale bürünmesine neden olacak renk seçenekleri sayesinde oldukça hareketli bir ortamın oluşturulmasına neden olabilirsiniz. Kırmızı, yeşil, mavi gibi renk seçenekleri balkonlar için bir hayli renkler arasında bulunur. Bunun yanında daha geniş bir balkon görüntüsü ortaya çıkarmak için krem renklerde de karar kılabilirsiniz. Balkonu daha enerjik bir hale getirebilmek için canlı dekoratif eşyalardan yardım almanız mantıklı bir karar olacaktır. Canlı renkler size biraz daha fazla enerji verirken, pozitif olmanıza doğrudan yardımcı olacak renk seçenekleri arasında bulunur.

Kış Bahçelerinde Dekorasyon

Kış bahçelerinde yeni dekorasyon fikirleri arasında birbirinden etkileyici detaylar yer alıyor. Her zevke hitap edecek dekorasyon fikirleri sayesinde, zaman geçirmekten bir hayli hoşlanacağınız bir bölüm ortaya çıkarabilirsiniz. Kış bahçelerinin biraz daha hareketli olmasına neden olacak minik çam ağaçları, ışıklandırmalar, dekoratif mumlar ve biblolar oldukça hoş bir görüntü çıkarmanın kısa yollarından biri olacaktır. Özellikle kış bahçeniz küçükse ve biraz yere ihtiyacınız olduğunu düşünürseniz bitkiler için ayrı bir raf ayarlayabilirsiniz.  Bunun yanında kış bahçelerini büyük göstermek için başvurabileceğiniz farklı yöntemlerde vardır. Büyük bir halı tercih ederek kış bahçesinin biraz daha büyük olduğu algısını yaratabilirsiniz. Küçük hileler üzerinden çok daha geniş bir kış bahçesi çıkarma şansına sahip olacaksınız.

Puf Köşeler

Özellikle küçük bir balkona sahip olanlar daha konforlu bir oturma alanı yaratmayı düşünüyorsa puf köşelerde karar kılabilir. Burası mola vermek için oldukça uygun bir yer haline gelirken, aynı zamanda mavi yastık modelleri ve bitkiler yardımıyla ortamı daha hareketli bir hale getirmeniz mümkün bir konu haline gelmiş olacaktır.

birevim

10 Comments

  • Balkon dekorasyonu bu dönemde daha da önemli bir hal aldı sebebiyse pandemi nedeniyle evlerimizde olduğumuzdan evimizde daha çok balkonda vakit geçirmek istiyoruz dışarıdan kopmamak için

  • Balkon tasarımları gerçekten değişmeye başladı ve genç nesil yeniliklere bizleri hızlı alıştırdılar diye düşünüyorum 🙂

  • Balkon modellemeleri gerçekten güzel, önerilerinizde çok güzel, en sonundaki favorim 🙂

  • Şu pandemi sürecinde evin balkonu daha da önemli hale geldi bizler için

  • Çok güzel balkon tasarım önerileri vermişsiniz, teşekkürler 🙂

  • Balkon trendlerini bende takip ediyorum gerçekten çok güzel balkon örnekleri yapılıyor sosyal medyada

  • Son balkon tasarımı gerçekten çok hoşuma gidiyor ileride bahçeli evim olursa muhakkak yapacağım

  • Balkon dekorasyonları gerçekten çok güzel, bende minimalize bir dekorasyon istiyorum

  • Balkon trendleri yeni yılda da çok farklı olacaktır eminim, bakalım neler bekliyor bizi 🙂

  • Balkon tasarımlarına bence hastayım, çok güzel minimalist tasarımlar seviyorum

Leave a Comment

2 × two =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |