2019 Duvar Dekorasyonu Trendleri

Evde vakit geçirmeyi ve ev dekorasyonunu sevenler, bulundukları mekânda sürekli değiştirecek bir şeyler bulurlar. Mobilyalar, aksesuarlar, en çok da duvar süslemeleri. Duvar dekorasyonu hem ekonomiktir hem de evinize büyük farklılıklar katar. Bunun için son yıllarda birçok farklı tasarım küçük dokunuşlarla duvarlarınızı süslüyor. Siz de duvarlarınızı zevkli hale getirmek için orijinal fikirler arıyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Duvar Kâğıdının Modası Hiç Geçmez

birevim kredisiz ev

Duvar kâğıdı her dönemde kullanılan ve doğru tarz ile buluştuğunda evinizin, odanızın tüm havasını değiştiren bir dekorasyon malzemesidir. Retro, klasik ya da modern figürleri kullanabilirsiniz. Çiçek desenleri, hayvan figürleri gibi birçok alternatifiniz bulunuyor. Odanızın yalnızca bir duvarına yapacağınız bu uygulama her dönemin vazgeçilmez dekorasyon figürü.

Çerçeveleri Unutmayın

Duvarlarımızın vazgeçilmez dekorasyon unsurların biri de resim çerçeveleridir. Odanızın bir duvarını anı köşesi yapabilirsiniz. Bu duvarda birden fazla resmi, seçtiğiniz tarzdaki çerçevelerle donatabilirsiniz. Resimlerinizi, duvara monte edeceğiniz raflara koyabileceğiniz gibi, yalnızca çerçeveletip, asabilirsinizdir de.

Duvar Tabaklarını Kullanın

Son yıllarda en çok kullanılan dekorasyon malzemelerinden biri tabaklardır. Duvarlarımızı süsleyen tabaklar, bazen el boyaması, bazen yetenekli bir sanatçının elinden çıkan seramik, bazen de renkli rafyalardan yapılmış olabilir. Hepsi de son yılların en çok tercih edilenleri arasında. Siz de evinizin tarzına uygun olanları seçip, duvarlarınızı renklendirebilirsiniz.

Vazgeçilmez Aksesuar ‘Ayna’

Aynalar, tıpkı çerçeveler gibi uzun yıllardır kullanılan malzemelerdir. Dekorasyon malzemelerimiz arasında ilk sıralarda yer alır. Aynalar, bulundukları mekânlara genişlik algısı vermek için kullanıldığı gibi, yalnızca görüntü olarak da kullanılır. Tek bir ayna kullanabileceğiniz gibi farklı boyutlardaki aynalarla duvarlarınıza hareket katabilirsiniz.

Apliklerin Işığından Faydalanın

Aplikler, aydınlatma amacının dışında dekorasyonun bir parçası olarak da kullanılır. Koridorlarda, banyolarda, yatak odalarında ve salonlarda duvarlarınıza yerleştirebilirsiniz. Banyoda aynanın iki yanına, salonda resimlerin iki yanına koyabilirsiniz.

Duvarlarınız Çiçek Açsın

2019 yılında en çok kullanılacak olan ve ön plana çıkacak olan bitkiler, duvarları da süsleyecek. Bitkiler, genelde sehpa üzerinde ya da büyüklüklerine göre yerde durabiliyor. Duvara monte edeceğiniz raflara istediğiniz renk ve boyutta çiçek koyabilirsiniz. Evinizin dekorasyonuna ve seçtiğiniz renklere uygun çiçeklere karar verip, duvardaki raflara koyabilirsiniz.

Son Yılların Trendi ‘Duvar Çıtaları’

Duvar çıtaları, son yılların yine en çok kullanılan dekorasyon malzemelerinden biri. Uygulaması çok kolay olan çıtalar, evinizi tarzını bir anda değiştiriyor. Odanızın duvarına bu uygulamayı nasıl yapacağınıza gelinde;

  • Duvarınızın ölçüsünü alıp çıtaların nerelere yapıştırılacağını kalemle belirleyin.
  • Çıtaları istediğiniz renkte 2 kat boyayın.
  • Kuruyan çıtaların arkasına silikon sürün ve duvarda işaretlediğiniz yerlere sabitleyin.
  • Çıtalarla duvarın aynı renk olmasını tercih edebilir ya da birbirine zıt renklerden yardım alabilirsiniz.
birevim

6 Comments

  • Duvar dekorasyonları son zamanlarda çok popüler olmaya başladı, artık desenli duvar kağıtları yerine, dekor motifli duvar kağıtları tercih ediliyor.

  • Duvar dekorasyonları bu sene de çok popüler, taş desen yerine daha beyaz temalı görseller tercih ediliyor

  • 2019 duvar dekorasyonları gerçekten güzel, 2020 trendleri belli oldu mu?

    • Merhaba Adem Bey,
      2020 duvar dekorasyon trendleri belli oldu. Örneğin 2020 iç cephe rengi hasır’dır.

  • Duvar kağıdı trendlerini bende takip ediyorum, bu sene gerçekten hasır çok güzel trend oldu, bakalım 2021 trendi ne olacak 🙂

Leave a Comment

5 × 2 =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |