Aspiratör Filtresi Nasıl Temizlenir?

Aspiratör hayatımızda önemli bir yer tutarak kullanım alanlarında biri olan mutfaklarımızda yer almıştır en temiz tutulması ve kullanım yeri mutfaklarımızda bulunmaktadır. Gaz halindeki akışkanları emerek ortamdan yok olmasını sağlayan, duman, koku, is emerek dışarı atan yâda bağlı bulunan bir kabın içerisinde bulunan gazı sıkıştırmaya yarayan bu alete bu işleri yapana temizleyici olarak kullanılmakta olan bu cihaza aspiratör denilmektedir. Titizlik özen isteyen bir temizlik istediği hepimiz tarafından bilinmekte. Günün her anı ve sürekli kullanılan yağlanması nedeniyle çabuk kirlenen, sararan sürekli temizlenme gereği duyduğumuz noktalardan bir tanesidir.

Belli aşamalar ile temizliğimizi yaparsak daha olumlu sonuçlar alacağımızı unutmamakta faydası olacaktır.

birevim kredisiz ev

1: Öncelikle birikmiş olan yağın yumuşaması için bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın suyun buharı ile yağlarda yumuşama olacaktır buda temizliğe başladığınız zaman daha kolay olmasını sağlayacaktır.

2: Elektrik ile olan bağlantısını unutmamak gerekmektedir. Temizlik sırasında fişini mutlaka çekilmesi gerektiğini unutmamamız gerekiyor.

3: İç ve dış yüzeyini nemli bir bez yâda sünger ile öncelikle silmemizde faydalı olur. Dış yüzeyini çizmeyen aşındırıcı olmayan kimyasallardan yağ çıkarıcılar tercih edilerek temizlememiz işimizi daha kolaylaştıracaktır.

4: Kullanma kılavuzu yâda tecrübelerimize dayanarak parçalarını sökerek bu parçalara yağ sökücü sıkıp bu halde biraz beklettikten sonra bulaşık makinesinde yıkanabilecek olanların temizliğini bu şekilde tamamlayabiliriz.

5: Ankastre temizleyicileri, yağ sökücüleri, deterjanlar ile yapılan temizliklerden sonra deterjan kalınmadığına emin olmak için durulama işlemini dikkatli bir şekilde yapılması gerekmektedir.

6: Bir tencereye su koyup kaynatıyoruz kaynamaya yakın içine 1 paket karbonatı ekliyoruz bu karışımın içine filtreyi koyuyoruz 15-20 dakika kaynamasının ardında varsa eski bir diş fırçası ile fırçaladığımızda gözeneklerinin daha temiz olduğunu göreceksiniz. Daha sonra beyaz sirke ile yıkadığımızda ise ne kadar çok parladığını göreceksiniz.

7: Filtrenin sığabileceği düz bir kap özellikle tepsi bu ihtiyacınızı karşılayacaktır işinizi daha rahat görmenizi sağlayacaktır. Yan yana koyduğunuz yâda ayrı tepsilere koyduğumuz filtrenin üzerine karbonatı serperken her yerine dökmeye dikkat edilmelidir. Kaynattığımız bir tencere suyun içerisine bir bulaşık tableti atarak erimesinin ardından bu karışımı tepsiye dikkatli bir şekilde boşalttıktan sonra 15-20 dakika bekletin. Yağların ne kadar çabuk çözüldüğünü göreceksiniz daha sonra 10-15 dakika kaynatılan filtrelerin beyaz kalıp sabun yâda yağ sökücü ile tellenerek yıkanıp güzelce durulanmasının ardından kurutulup kullanıma hazır hale geldiğini gözlemleyeceksiniz.

8: Bir tencerede kaynattığınız suya bir su bardağı soda ekleyerek kaynamasını bekleyin daha sonra geniş bir kapta içine filtreleri bekletmeye başlayın 15-20 dakika beklemenin ardından duruladığınız zaman arada ki farkı ne kadar olumlu sonuç aldığınızı göreceksiniz.

9: Bu işlemler sırasınca elektronik parçaların içine su kaçmamasına önem göstermek parçaların teker teker uygun şekilde ve kuruduğuna emin olduktan sonra yerlerine takılma işlemlerini yapmalıyız.

birevim

6 Comments

  • Tek yaşayan bir birey olarak aspiratör temizliği önerileriniz benim için çok faydalı oldu teşekkürler 🙂

  • Aspiratör filtresini ne kadar sıklıkla temizlemeliyiz? Günlük normal yemeklerle geçiştiren biriyim.

  • Aspiratör temizliği gerçekten önemli, bizde haftada bir filtrelerini temizliyoruz.

Leave a Comment

13 + 16 =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |