Dünyanın En Kalabalık Ülkesi Hangisidir?

2021 dünya nüfusu ne kadar? Nüfus artışı, nüfus artışına diğer ülkelerden daha hızlı katkıda bulunan dokuz belirli ülkeden önemli ölçüde etkilenecek gibi görünüyor. Bu ülkeler arasında Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Hindistan, Endonezya, Nijerya, Pakistan, Uganda, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti ve Amerika Birleşik Devletleri bulunmaktadır. Özellikle ilgi çekici olan Hindistan, 2030 yılına kadar Çin’in en kalabalık ülke konumunu sollama yolunda ilerliyor. Buna ek olarak, doğurganlık oranları tamamen yavaşlamaya başlamadan önce Afrika’daki birden fazla ülkenin nüfuslarını iki katına çıkarmaları beklenmektedir.

Küresel yaşam beklentisi de son yıllarda iyileşti ve doğumdaki genel nüfus yaşam beklentisini 70 yaşın biraz üzerine çıkardı. Öngörülen küresel yaşam beklentisinin sadece iyileşmeye devam etmesi bekleniyor.  2050 yılına kadar yaklaşık 77 yaşına ulaşacak gibi görünüyor. Yaşam beklentisine ilişkin verileri etkileyen önemli faktörler arasında AIDS/HIV etkisini azaltma yeteneğinin yanı sıra bulaşıcı ve bulaşıcı olmayan hastalıkların oranlarının azaltılmasına ilişkin projeksiyonlar yer almaktadır.

birevim kredisiz ev

Nüfus yaşlanması, nüfusun destek oranı olarak adlandırılan şeyi sürdürme yeteneği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. 2017’den önemli bir bulgu, dünyanın çoğunluğunun 60 artı yaş diliminde önemli bir büyümeyle karşı karşıya kalacağıdır. Bu, yaşlı nüfus sağlıklı bir destek oranını korumak için doğum sayısı olmadan bu kadar geniş hale geldiğinden, genç yaş grupları üzerinde büyük bir baskıya neden olacaktır.

Yukarıda verilen sayı çok kesin görünse de bunun sadece bir tahmin olduğunu hatırlamak önemlidir. Dünyada aynı anda tam olarak kaç kişi olduğundan emin olmak mümkün değildir.

Dünyanın En Kalabalık 15 Ülkesi Hangileridir?

En son Birleşmiş Milletler Nüfus Bölümü tahminlerini temel alan verilere göre dünyanın en kalabalık ülkesi hangisidir? Sıralamaya göre dünyanın en kalabalık ülkesi 2020 senesi ile aynı işte ilk 15’te yer alan ülkeler listesi; Türkiye ise bu listede 17. Sırada yer alıyor.

  1. Çin
  2. Hindistan
  3. ABD
  4. Endonezya
  5. Pakistan
  6. Brezilya
  7. Nijerya
  8. Bangladeş
  9. Rusya
  10. Meksika
  11. Japonya
  12. Etiyopya
  13. Filipinler
  14. Mısır
  15. Vietnam

2050 Yılında Dünya Nüfusu Ne Kadar Olur?

2050’de dünya nasıl olacak? Bundan 30 yıl sonraki dünya nüfusu beklediğimizden daha farklı görünebilir. Dünya Nüfus Beklentilerine göre, 2050’deki küresel nüfus yaklaşık 9,77 milyar kişi olacak ve bu da bugünkü nüfustan 2 milyar daha fazladır.

Eğilimler, en kalabalık ülkelerin kapasitelerine ulaşmalarına ve nüfus artışlarını yavaşlatmalarına işaret ediyor. Bu arada, gelişmekte olan endüstrilere ve teknolojilere sahip daha az nüfuslu ülkeler, Hindistan ve Çin’in son yüzyılda büyümesine izin veren benzer faktörler olan nüfus artışında bir patlama görecektir.

Sağlık gelişmelerinin ve teknolojinin yaygınlaştırılması küresel nüfusu genel olarak artıracaktır. Daha uzun yaşam beklentisi ve daha düşük bebek ölüm oranları sağlayan daha iyi sağlık hizmetleri nedeniyle dünyanın 2050’ye kadar yaklaşık %30 daha kalabalık olacağını öngörüyoruz. Bireyler doğum kontrolüne ve aile planlamasına daha fazla erişe sahip oldukları için, azalan doğurganlık oranı nedeniyle nüfus da yaşlanacaktır.

Bilgisayarların, yapay zekanın ve çevresel değişikliklerin etkisini görmek için hala beklediğimiz 2050 yılı için birçok tahmin hala bilinmiyor. Küresel nüfus genel olarak artıyorsa, teknoloji herhangi bir üretim sıkıntısının veya çevresel hasarın üstesinden gelene kadar daha kısıtlı kaynaklarla karşı karşıya kalacağız.

birevim

Leave a Comment

twenty − 14 =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |