Sukulent Bakımı Nasıl Olur?

Sukulentlerin bakımı kolay olabilir. Bu bitkiler kuraklığa eğilimli bölgelere özgüdür. Sonuç olarak, çok az su ile veya hiç su olmadan uzun süre dayanmak için su depolarlar. Bu özellik, onları daha sıcak iklimlerde bulunan az bakım gerektiren bir bahçenin parçası olarak iç mekan bitkileri veya dış mekan bitkileri olarak ideal kılar.

birevim kredisiz ev

İç mekan sukulentlerinin bakımı nasıl yapılır?

İç mekanda yetiştirmeyi seçerseniz, bitkinizin aşağıdakilere ihtiyacı olacaktır:

Sukulentinizi delikli bir saksıya koyun: Sukulentler ıslak toprakta yaşamayı sevmezler. Bitkiler yüksek sıcaklıklara ve az neme alıştığından, aşırı sulanırsa çürüyebilir, hastalığa yakalanabilir.

Sulu toprak veya iyi drene olan toprak kullanın: Doğru toprak türünü kullanmak bitkinizin gelişmesine yardımcı olacaktır. Sulu meyveler aşırı sulanmayı sevmediğinden, akan toprak kullanmak bitkilerinizi uygun şekilde nemli tutacaktır.

Bol güneş ışığı (en az yarım gün): Bu bitkiler sıcak ve kuru iklimlerden gelir ve bol güneş ışığını sever. Kışın uykuda kalacak ve daha az güneş ışığına ihtiyaç duyacak olsalar da sukulentlerin çoğu, seçtiğiniz bitki türüne bağlı olarak en az yarım gün ila tam gün güneş ışığı ister.

Yoğun su, ancak sık değil: Aşırı sulanma, sulu meyvelerle ilgili bir sorundur. Her gün sulamak ve bitkiyi ıslanmış toprakla bırakmak, sukulentinizi öldürür. Bununla birlikte, onları basitçe buğulamak, daha fazlasını istemelerine de neden olacaktır. Bitkinize haftada bir kez bol miktarda su verin (çeşide göre de değişir). Sulamalar arasında kuruduğunu görmek için toprağı kontrol edin.

Sıcaklığı koruyun: Sukulentler yaz aylarında yaklaşık 70-80 derece, kış aylarında ise 50-60 derece gibi.

Güneşli bir yer seçin: Sukulentlerinize bol miktarda doğal güneş ışığı verin.

Uygun toprağa sahip olduğunuzdan emin olun: Toprağa su döktüğünüzde iyi akıyor mu? Değilse, drenaj kapasitesini artırmak için deliği kum veya çakılla doldurun. Doğru türde toprağa yerleştirilmedikleri takdirde birçok sulu meyve çürümeye kurban gidecektir.

Sulama gerekiyorsa, yaprakları kuru tutmak için doğrudan bitkinin tabanına su dökün. Toprak nemli olana kadar bolca sulayın. Bir sonraki sulamadan önce toprağın kurumasını bekleyin.

Sukulentlerinizi kış için iç mekanlara getirin: Bu egzotik bitkilerin çoğu kışın pek başarılı olmaz. Soğuk kışları olan bir bölgede yaşıyorsanız, kapalı depolama için bir kaba kolayca nakledilirsiniz.

Sukulentlerin sürgünlerle çoğaltılması

Sukulentiniz bitkinin tabanında bir sürgün geliştirirse, ayrı bir bitki yetiştirmek için onu nazikçe çoğaltabilirsiniz. Bunu yapmak için, sürgünün 2-3 haftalık bir süre boyunca kök geliştirmesine izin verin. Kökleri gördüğünüzde, keskin bir şekilde çıkarın veya çıkarmak için bükün. Ardından, yeni sukulentinizi çoğaltmak için yukarıdaki 2-7 arasındaki adımları izleyin.

birevim

Leave a Comment

14 + 16 =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |