Stor Perde Nasıl Yıkanır? Evde En Kolay Nasıl Temizlenir?

Stor perdeler dekorasyon sektöründe ev tekstili olarak yeni üretilen bir perde modelidir. Evleri ve ofislerde kullanılan stor perdeler daha şık ve daha hoş gir görünüm katar. Dekoratif olması her zevke hitap eden şıklıkta olması nedeni ile son yıllarda gözde perde türüdür.

birevim kredisiz ev

Özel bir aksam ile yukarı aşağı hareket eden bir sistemi mevcuttur. Bu sistem ile perdeyi sağa sola değil yukarı aşağı oynatarak açıp kapama işlemi yapılır. Sistemi sebebi ile temizliği zor bir perde türüdür. Sistemin tamamen sökülmesi yeniden takılma durumu söz konusu olabilir.

Ev ve işyerlerinde kullanılan stor perdeler bulundukları alana ayrı bir şıklık katar. Bununla beraber kullanımı ve dayanıklılığı da oldukça iyidir. Son yıllarda ülkemizde ofislerde evlere kadar kullanımı artmıştır. Fakat akla gelen soru stor perde nasıl yıkanır? Evde en kolay nasıl temizlenir? Sorusu gelir.

Stor Perde Nasıl Yıkanmalıdır?

Ev ve ofislerde perde temizliği zamanla biriken toz ve kirlerden hem görünüş hem de sağlık açısından oldukça önemlidir. stor perde nasıl yıkanır? Evde en kolay nasıl temizlenir? Özel bir sistem ile çalışan stor perdeler,  profesyonel yardım ile ya da kendiniz evde temizlenebilir. Genel olarak aşağıdaki seçenekler takip edilerek ilgili stor perde temizliği yapılabilir.

-Güvenli olarak stor perdeler zarar görmeden temizlenmesi için kuru temizleme firmalarından hizmet alınabilir. Mekanizması nedeni ile bir stor perdenin direk çamaşır makinesinde yıkanma durumu yoktur.

-Ekonomik olarak sıkıntı durumu söz konusu ise halı yıkama şeklinde uygun bir yere serilerek de stor perde yıkaması yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken ilgili perdenin kumaşının yıpranmamasıdır.

-Evde kendiniz yıkamak için ilk olarak ilgili mekanizma tamamen sökülür. Yere serilir ve yumuşak bir fırça ile dikkatli olarak deterjan ile temizlenir.

-Ardından ilgili durulama işlemi yapılır. Bol su ile durulamak ve tamamen deterjandan ayırmak gereklidir.

-Durulama ardından ilgili perdenin mutlaka güneşte kurutulması gereklidir.

-Tamamen kuruduktan sonra mekanizma tekrar monte edilir.

Stor Perde Ne İle Yıkanmalıdır?

Stor perde nasıl yıkanır? Evde en kolay nasıl temizlenir? Sorusu ile birlikte temizliğinin ne ile yapıldığı da önem taşır. Perde kumaşına uygun olan deterjan kullanılması yanı sıra mutlaka yumuşak bir fırça kullanılmalıdır. Deterjan kalıntısı sorunu söz konusu ise mutlaka kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Bu durum durulama işlemini de kolaylaştırır.

Stor Perde Temizliği Önemli Noktalar

-Stor perdenin mekanizma söküm işleminde sağ sol kilitleri açılmalı ve rulodan tamamen çıkarılmalıdır.

-Düz bir yüzeye tamamen kırışıksız olarak serilmelidir.

-Yıkama esnasında dikkatli olunmalı ve sıcak su kullanılmamalıdır.

-Sıcak su perde kumaşına zarar verebilir. Durulama sırasında ise soğuk su kullanılmalıdır. Ayrıca yıkama sonrasında kurutma işlemi esnasında katlanma olmamasına da dikkat edilmelidir.

birevim

11 Comments

  • Storum çok kirlenmişti ve nasıl temizleneceği hakkında fikrim yoktu, yarın bir deneme yapacağım bakalım 🙂

  • Annemin evimdeki en çok zorlandığı nokta stor temizliği, makineye atamıyorum diyordu bu önerilerinizle rahatlıkla temizleyebilecek 🙂

  • Stor perdeleri ıslak süngerle silmeniz yeterli olur diyorlar doğru mudur? 🙂

    • Merhaba Nilgün Hanım,
      Detaylı bir temizlik için sadece silmek yeterli değildir. Perdeyi söküp halı gibi yere serip dikkatlice yıkamak gerekir.

  • Artık stor perdeler çok revaçta, annem bile eski tül alışkanlığını bıraktı stor perde kullanıyor 🙂

  • Stor perdeleri temizlemek gerçekten çok stresli geliyordu anlatımınız sayesinde kolayca temizliyorum 🙂

Leave a Comment

fourteen − thirteen =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |