Pazen Kumaş Nedir Pazen Kumaş Fiyatları

Pazen kumaş, hassas ve yumuşak bir kumaş olarak adlandırılır. Pamuklu yapısı sayesinde günlük kıyafetler içerisinde vazgeçilmez bir kumaş türüdür. Özellikle soğuk havalarda sıcak tuttuğu için tercih edilir. Geçmişte yünden yapılırdı fakat günümüzde pamuktan yapılmaktadır. Kaliteli olmasının yanı sıra kullandıkça yumuşadığından uzun yıllar eskimeden kullanılır. Tekstil alanında çok önemli bir yeri vardır. Özellikle pijama, şalvar, elbise, etek ve şort üretmek için pazen kumaş tercih edilir. Pazen kumaştan üretilen kıyafetler yazın terletmeyen kışın da üşütmeyen bir yapıya sahiptir. Pamuklu kumaşlarda bulunan ter emme özelliği pazen kumaşlarda da vardır. Pazen kumaşların giyim sektöründen ev tekstiline kadar geniş bir kullanım alanı vardır. Bebeklerin hassas ciltleri için de uygun bir yapıya sahip olan pazen kumaşlar; bebek battaniyesi, bebek kıyafetleri, uyku tulumu gibi alanlarda da sıklıkla tercih edilir.

birevim kredisiz ev

Pazen kumaşlar yapısı gereği dayanıklıdır ve yıkandıkça çekme yapmaz. Aksine yıkandıkça yumuşar ve uzun yıllarca kullanılabilir. Ütü gerektirmez hatta kırışma yapmaz. Pazen kumaşlar kullanım yerlerine göre ekose ve çiçek gibi desenlerle süslenir.

Pazen Kumaş Kullanım Alanları

Pamuklu, hassas ve yumuşak bir kumaş olarak tanımlanan pazen kumaşların kullanım alanı oldukça geniştir. Tekstil alanında çok sayıda üründe kullanılır. Genellikle çarşaf, nevresim takımı, halı örtüsü, koltuk örtüsü, yatak örtüsü, takım elbise, pijama, etek, elbise, şort, bebek battaniyesi, uyku tulumu, puset örtüsü, bebek nevresim takımı, süs eşyaları gibi alanlarda kullanılır.

Pazen Kumaş Özellikleri Nelerdir?

  • %100 pamuk kumaştan elde edilir.
  • Hafif ve yumuşak dokusu sayesinde cilde zarar vermez.
  • Kışın sıcak tutan yazın terletmeyen bir yapısı vardır.
  • Bakımı kolaydır, kırışmaz ve ütü gerektirmez.
  • Renkli desenleriyle hoş bir görüntüye sahiptir.

Pazen kumaşlar çiçekli ve düz olarak üretilir. Çiçekli pazen kumaşların büyük çiçekli, küçük çiçekli ve dallı çeşitleri vardır. Çiçekli pazen kumaşlar genellikle elbise, pijama takımı ve şalvar üretiminde kullanılır. Her zevke uygun farklı renk seçenekleri mevcuttur.

Düz pazen kumaşlar ise iç çamaşırı, nevresim takımı, bebek battaniyesi, bebek kıyafetleri ve bebek nevresim takımı üretiminde kullanılır. Özellikle kışın sıcak yazın ferah tutması açısından tercih edilir.

Pazen Kumaş Fiyatları

Siyah Beyaz Çıtır Güller Pazen Kumaş – 44,90 TL

Lacivert Mini Çiçekler Pazen Kumaş – 44,90 TL

Bordo Mini Çiçekler Pazen Kumaş – 44,90 TL

Dimi Safran Lale Pazen Kumaş – 44,90 TL

Dimi Divitin Koyu Yeşil Çiçekler Pazen Kumaş – 44,90 TL

Dimi Divitin Kara Çiçekler Pazen Kumaş – 44,90 TL

Dimi Çıtır Çiçek Mor Pazen Kumaş – 44,90 TL

Dimi Çıtır Çiçek Mürdüm Pazen Kumaş – 44,90 TL

birevim

Leave a Comment

2 × five =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |