Genç Odaları İçin Kendin Yap Mobilya Önerileri

Ergenlik çağındaki bireylerin en çok kendi odalarında vakit geçirdikleri bilinmektedir. Bu bağlamda, her anne baba çocuğunun en güzel genç odasına sahip olmasını ister. Genç odaları için hazır mobilya tasarımlarının var olmasına ek olarak kendin yap mobilya önerilerinin de dikkate alınması gerekmektedir.

Bir gencin odasının her anlamda onu yansıtması gerekmektedir. Bu sayede, gencin kendisini iyi hissetmesi mümkün olacaktır. Genç odaları için mobilya araştırırken illaki yüksek bütçelere sahip olmaya gerek yoktur. Oldukça uygun ekonomik şartlar altında genç odalarını dizayn etmek mümkün olmaktadır.

birevim kredisiz ev

Genç Odası İçin Kendin Yap Fikirleri

Genç odası için kendin yap mobilya önerileri arasında kitaplıktan muhakkak bahsetmek gerekir. Gençlerin kitaplarının artık dolabına sığmadığı bir ortamda onlar için yeni bir kitaplık tasarlamak gerekli olacaktır. Üstelik bu kitaplığı tasarlamak için ekstra maliyetlerin altına girmeye gerek yoktur. Uçan kitaplık; bu özelliklere sahip olan bir kendin yap projesidir. Bu projeyi yaparken masif panel kullanmaya gerek duyulmaktadır. Panelin hobi boyası kullanılarak istenilen renge boyanması söz konusu olacaktır. Lastik ipini panelin bir ucuna ahşap zımbası yardımıyla sabitlemek gerekir. Ardından, kitapları temel alarak lastiği belirli aralıklara zımbalamak şarttır. Köşebentlerin monte edilmesi ve vida bölümlerinin duvarda işaretlenmesi; bir sonraki aşamayı temsil etmektedir. Söz konusu bölümlerin matkapla delinmesi ve dübelllerin yerleştirilmesi gerekir. Bir sonraki aşamada, akülü vidalama ile rafın duvara monte edilmesi gelmektedir. Sonuç olarak, kitapların lastiklerin arasından geçirilmesiyle söz konusu süreç tamamlanmaktadır.

Genç odası için kendin yap mobilya önerileri arasında ek depolama alanlarının varlığından muhakkak bahsetmek gerekir. Genç odalarının bir bölümü genel olarak çalışma odası haline getirilmektedir. Çalışma odası ve çevresinin düzenli olması, birçok genç açısından önem taşımaktadır. Bu bağlamda, para harcamadan tekerlekli ve mini bir dolap yapmak, oldukça işe yarayacaktır. Bu projeyi hayata geçirmek için gereken tek şey, ahşap saklama kutuları olacaktır. En büyük ahşap saklama kutusunun yan çevrilmesi ve köşelerine tekerleklerin silikonla yapıştırılması gerekmektedir. Orta ve küçük ebatlardaki saklama kutularının büyük kutunun üzerine yerleştirilmesi ve metal kıskaçlar yardımıyla kutuların sabitlenerek hareket etmesinin önüne geçilmesi sağlanmalıdır.

Genç odası için kendin yap mobilya önerileri denilince yine ek depolama alanlarının gerekliliğinden bahsetmek gerekir. Bu noktada, gençlerin kullanabilecekleri ek bir raf yapmak onların işine yarayacak bir durum olacaktır. Raf yapmak için gereken malzemenin ise eski ve işe yaramayan bir gitar olduğunu söyleyebiliriz. Bu proje için ilk olarak gitarın ön bölümünün sökülmesi ve zımparalanması gerekmektedir. Ardından, beğenilen bir kaplama kağıdıyla gitarın iç kısmının kaplanması gerekmektedir. Ahşap raflar, tutkal sayesinde yapıştırılmalıdır. Çivi ile sabitlenmelidir. Gitarın kaplanmayan kısımlarının ise sprey boyayla boyanması gerekmektedir. Gitarın yan kısmına inci yapıştırılmalıdır. Bir sonraki aşamada, rafın asılacağı yerin duvarda işaretlenmesi gerekmektedir. Bu kısmın matkapla delinmesinin ve dübellerin yerleştirilmesinin sonraki aşamayı temsil ettiğini ifade etmek gerekir. Akülü vidalama yöntemiyle gitarın sabitlenmesinin ardından yepyeni bir raf kullanıma hazır olmaktadır.

Genç odası için kendin yap mobilya önerileri arasında koltuk yapımından bahsetmek gerekir. Koltuklar, bir genç odasında olmazsa olmaz ihtiyaçlar arasında bulunmaktadır. Bu bağlamda, hiç para harcamadan genç odası için koltuk yapmak mümkündür. Bunun için gereken tek malzeme, palet olmaktadır. Paletlerin üst üste konması, minderlerin en üst kısma yerleştirilmesi ve paletten yapılan koltuğun üzerinin süslenmesi, bu projenin süreçlerini yansıtmaktadır. Paletten yapılan koltuk, aynı zamanda balkonlar için de kullanılabilir.

birevim

10 Comments

  • Genç odaları günümüzde çok popüler olmaya başladı ve gençler kendi istekleri doğrultusunda dekor etmeye başladılar, bizim oğlan ve kızda odalarını özenle bu pandemi de kendi yaptıkları eşyalarla süslediler.

  • Gençler artık odalarını kafalarına göre süsleyebilmek istiyorlar, aslında bu onlara bir kaç hobi kazandırabilmek adına büyük bir fırsat 🙂

  • Genç odalarında eskiden tasarımı özel bazalar, dolaplar olurdu. Şimdiki nesil daha sade, daha klasik mobilyaları istiyor 🙂

  • Genç odaları için artık gençler mobilyalarını kendi yaptıklarına daha kıymet veriyorlar

  • Gençler artık hazır eşya yerine el yapımı eşyalara önem veriyor, bu yüzden çocuklarımızın gelişimi adına onların kendileri yapabileceği mobilyalar onları daha çok mutlu edebilir

  • Genç odaları için güzel öneriler vermişsiniz, bu pandemi sürecinde gerçekten önemli böyle evde vakit geçirecek uğraşlar bulmak 🙂

  • Genç odaları için güzel öneriler var içeriğinizde, bizim çocuklarda istiyor bir şeyler bakalım 🙂

Leave a Comment

2 × three =

Copyright © 2019. Uzmanevim.com |